Doneer

In tegenstelling tot de anti-abortuslobby, draaien veel pro-choice organisaties in Nederland op vrijwilligers en giften. Zo ook Samen naar de Kliniek. Om te zorgen dat deze organisaties hun belangrijke werk kunnen blijven doen, zijn daarom donaties nodig van mensen zoals jij. Doneren kan gemakkelijk, vanaf één euro en eenmalig via de knop "steun ons" bovenaan deze pagina, of door handmatige overschrijving op NL54RABO0377697877 (tnv Stichting Samen naar de Kliniek).

 

TIP: wil je structureel aan ons doneren? Dat kan ook! Je kunt bovenstaand rekeningnummer gebruiken om een standaard, periodieke overboeking in te stellen in jouw bank-app.

 

Met jouw donaties kunnen wij onze vaste lasten dekken om de stichting draaiende te houden, maar belangrijker: met jouw donatie kunnen we vrijwilligers trainen, en het abortusbuddyproject uitrollen naar alle Nederlandse steden met een abortuskliniek. Zo zorgen we dat niemand, in welke stad dan ook, alleen naar de kliniek hoeft.

 

Onderteken

Er zijn diverse petities die je kunt steunen, waarmee jij jouw stem voor het recht op abortus kunt laten horen.

Zo hebben wij op landelijk niveau recentelijk veel steun en aandacht gegeven aan het burgerinitiatief van het Humanistisch Verbond en BNNVARA, waarmee zij de Tweede Kamer oproepen om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen. Dit burgerinitiatief is ingeleverd met ruim 90,000 handtekeningen; de Tweede Kamer móet het onderwerp nu gaan behandelen.

 

Wanneer er nieuwe petities en/of burgeriniatieven zijn, delen wij die altijd op onze sociale media.

 

Laat van je horen!

Spreek je uit vòòr abortus en vòòr keuzevrijheid. Dit doe je heel simpel door bijvoorbeeld mensen erop aan te spreken als zij het hebben over abortus “plegen”. Je pleegt een misdaad, en abortus is geen misdaad (zie het burgerinitiatief!). Je doet abortus, kiest abortus, neemt abortus, ondergaat abortus, hebt een abortus... etc.

Ook kun je mensen erop aanspreken wanneer zij schadelijke denkbeelden over abortus in stand houden; bijvoorbeeld dat het de eigen schuld van de ongewenst zwangere persoon is. Of dat abortus heel zwaar of zelfs traumatiserend is. Abortus is een normale, en in Nederland heel routine, medische behandeling en zo moeten we er ook over praten.

 

Ook zijn er gedurende het jaar diverse demonstraties waaraan je deel kunt nemen, om het recht op abortus in Nederland te verdedigen en te vieren. In maart is er jaarlijks de Women’s March, en in november is er vaak een tegen-demonstratie tijdens de anti-abortus ‘Week van het Leven’.